Wykonanie
To taki obiad, który mogłabym jeść codziennie. Przede wszystkich na plus działa to, że
łosoś ma bardzo dużo wartości odżywczych, piekę go w folii więc nie zawiera nawet grama tłuszczu w postaci
oleju, a z
sałatką tak naprawdę tworzy zgrany duet. Dietetyczne danie, które można jeść z czystym sumieniem. Co ciekawe marynata w ogóle nie zawiera
soli, której najlepiej unikać.Składniki:400 g filetów z
łososia norweskiego
Marynata:3 łyżki
musztardy dijon1 łyżka
miodu(można pominąć, ale to jedyny grzech w tym przepisie)
pieprz cytrynowysok z połowy
cytryny i otarta skórka
pieprz ziołowyMarynatę najlepiej pozostawić na jakąś godzinę zanim upieczemy
łososia, wtedy smak jest najlepszy. Pieczemy ok. 20 minut w 200 st.C.Całość prezentuje się tak :
Ten post bierze udział w akcji: