ßßß Cookit - przepis na "ZUPA BEZ WODY" + BAGIETKA

"ZUPA BEZ WODY" + BAGIETKA

nazwa

Wykonanie

1. Produkty:
bagietka biała 100 g - 5 g białka, 2 g tłuszczów, 55 g węglowodanów, 258 kcal
ziemniaki
kabaczek
papryka czerwona
czosnek
seler
marchewka
pieczarki
przyprawy - kostka rosołowa, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra - cayene
całe danie "zupa bez wody" 300 g - około 8 g białka, 4 g tłuszczów , 40 g węglowodanów,
kcal 224
2. Czas przygotowania:
20 minut
3. Sposób przyrządzenia
Dodać do garnka nieco oleju, posienakny czosnek, lekko podsmażyć, dodać wszystkie pokrojone warzywa, przyprawić na oko, gotować na parze do miękkości warzyw.
4. Ocena smaku
9/10
5. Walory
Mnóstwo witamin.
6. Uwagi
Dzisiaj danie robione na "chypcika", dodałbym boczek albo wieprzowinę. Danie ma za mało białka, ale dodając pieczywo (najlepiej razowe z ziarnami) mamy pokaźną ilość węglowodanów. Z mięsem byłoby idealnie, jednakże na + zupy bez wody wychodzi niezwykle duża ilość witamin. To istna bomba witaminowa, a seler jest dodatkowo wpływa u mężczyzn na potencję. Panie już wiedzą co gotować swoim mężczyznom:)
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 13 g
węglowodany: 95 g
tłuszcze: 6 g
kcal: 482 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):
204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Źródło:http://jemdobrze.blogspot.com/2012/10/podwieczorek-zupa-bez-wody-bagietka.html