ßßß Cookit - przepis na Czipsy ziemniaczane

Czipsy ziemniaczane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
papryka czerwona 3 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 0,25 szklanek
keczup według uznania
por według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Ziemniaki wymyć pod bieżącą letnią wodą, obrać ze skórki, i pokroić w plasterki o grubości 1-2 cm, posolić i popieprzyć, następnie rozgrzać olej w patelni lub frytkownicy i wrzucić plastry ziemniaków. Po usmażeniu przyprawić je papryką czerwoną (i ewentualnie można dodać soli i pieprzu) Wrzucić je do głębokiej miseczki polać keczupem, na wierzch dać śmietanę i posypać zieleniną.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Komentarze:
Autor: Lusi
Data: 2011-09-27
czipsy na 2 cm??? trochę za grube, może mm?????????????
Autor: Iza
Data: 2008-12-11
Właśnie:) Zależy to od czasu pieczenia ziemniaczków, wiadomo im dłużej będą się smażyć tym bardziej chrupiące wyjdą. Pozdrawiam
Autor: edl26
Data: 2008-12-11
aa czy te czipsy są kruche??
Autor: edl26
Data: 2008-12-11
bardzo ciekawy przepis
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4368/Czipsy-ziemniaczane