Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
papryka czerwona 3 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 0,25 szklanek
keczup według uznania
por według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki wymyć pod bieżącą letnią
wodą, obrać ze skórki, i pokroić w plasterki o grubości 1-2 cm, posolić i popieprzyć, następnie rozgrzać
olej w patelni lub frytkownicy i wrzucić plastry
ziemniaków. Po usmażeniu przyprawić je
papryką czerwoną (i ewentualnie można dodać
soli i
pieprzu) Wrzucić je do głębokiej miseczki polać
keczupem, na wierzch dać
śmietanę i posypać
zieleniną.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InneKomentarze:Autor: LusiData: 2011-09-27czipsy na 2 cm??? trochę za grube, może mm?????????????Autor: IzaData: 2008-12-11Właśnie:) Zależy to od czasu pieczenia ziemniaczków, wiadomo im dłużej będą się smażyć tym bardziej chrupiące wyjdą. PozdrawiamAutor: edl26Data: 2008-12-11aa czy te czipsy są kruche??Autor: edl26Data: 2008-12-11bardzo ciekawy przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: