Wykonanie
Nie wiem jak Wam, ale mnie się bardzo podoba taka kolorowa i wiosenna kompozycja na talerzu. Samo zdrowie:-)) Mimo, że składniki sałatki są raczej podstawowe to smakuje wyjątkowo, a to za sprawą mojego ulubionego dressingu. Taką
sałatkę możecie spokojnie wykorzystać do obiadu lub gdy szykujecie imprezę grillową:-))Składniki:-
szpinak świeży(lub jakakolwiek
sałata zielona)-2
pomidorki-1 mała
cebulka- 1/2
czerwonej papryki-
oliwki zielone-mały
ogórek zielony-
cytryna-
miód-
musztarda francuskaSposób przygotowania:
Szpinak myjemy osuszamy i wsypujemy do miski. Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy w dowolne kształty. Dodajemy do
szpinaku. Zabieramy się do przygotowania dressingu. Do miseczki wyciskamy sok z 1/2
cytryny dodajemy ok 3 łyżeczek
musztardy francuskiej i ok 3 łyżeczek
miodu. Ja to zawsze robię na oko. Tak na prawdę to zależy od Was jaki smak wolicie bardziej kwaśny, ostry czy słodki i odpowiednio zwiększacie ilość
cytryny,
musztardy czy
miodu.