Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 4 szklanek
kasza krakowska 0,5 szklanek
masło 1 łyżek deserowych
sól według uznanianać
pietruszki według uznaniaWykonanie:
Kaszę przesiać, wsypać do wrzącej
wody( 0,5 szklanki) wymieszać, dodać
masło i gotować do miękkości na wolnym ogniu. Gęstą
kaszę wymieszać z ugotowanym gorącym
mlekiem i przyprawić do smaku
solą. Po wyporcjowaniu, można, jeżeli ktoś lubi, dodać na talerze posiekanej naci
pietruszki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: