Wykonanie
Jest to doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego
pieczywa, ale tosty można oczywiście zrobić również ze świeżego
pieczywa. Popularnie mówiąc
chleb w
jajku w moim domu był smażony od wielu lat, zazwyczaj jadany z
ketchupem. Ja tym razem dodałem mu trochę pikanterii :)
Składniki :- kromki
chleba,- 2
jajka,- czubata łyżeczka ostrej
musztardy,-
szynka,-
ser żółty,-
olej.Wykonanie :
Jajka rozbełtać z
musztardą. Kromki
chleba maczać z obu stron w jajkach i usmażyć z jednej strony na rozgrzanym
oleju. Jedną kromkę odwrócić, położyć na niej pokrojoną
szynkę i
ser. Przykryć drugą kromką, usmażoną stroną do
sera. Całość obrócić na drugą stronę i smażyć na rumiano. Smacznego :)