Wykonanie
Trochę bardziej wykwintne, ale jednak klasyczne. Kotlety
schabowe zapiekane z
serem.
Składniki:-
schab,-
jajka,-
bułka tarta,-
sól,
pieprz,- mielona
słodka papryka,
chilli,-
ananas w plastrach,-
papryka konserwowa,-
szczypiorek,
natka pietruszki,-
olej do smażenia.Wykonanie:Dokładnych ilości nie podaję, bo wszystko zależy na ile osób robimy.
Schab pokroić na kotlety, każdy rozbić, posypać
solą,
pieprzem i
paprykami , maczać w
jajku i
bułce tartej. Panierowane kotlety usmażyć na rozgrzanym
oleju i przełożyć na blachę do pieczenia. Na każdy kotlet nałożyć pokrojoną w paski
paprykę, krążek
ananasa,
szczypiorek wymieszany z
natką i plaster
żółtego sera. Zapiec w piekarniku do rozpuszczenia
sera.