ßßß Cookit - przepis na Babeczki z orzechami nerkowca i gruszkami

Babeczki z orzechami nerkowca i gruszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki obrabe i posiekane 3 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
orzechy nerkowca posiekane 100 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
olej 90 mililitrów
mleko 1 szklanek
cukier puder 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Posiekane gruszki polać sokiem z cytryny i wymieszać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i orzechami nerkowca. Mikserem ubić jajka z cukrem, olejem i mlekiem. Stopniowo dodawać na przemian suche składniki i gruszki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Do wysmarowanych masłem 12 foremek włożyć łyżką ciasto. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć cukrem pudrem i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5959/Babeczki-z-orzechami-nerkowca-i-gruszkami