Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki obrabe i posiekane 3 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
orzechy nerkowca posiekane 100 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
olej 90 mililitrów
mleko 1 szklanek
cukier puder 4 łyżek stołowychWykonanie:Posiekane
gruszki polać
sokiem z cytryny i wymieszać. Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą i
orzechami nerkowca. Mikserem ubić
jajka z
cukrem,
olejem i
mlekiem. Stopniowo dodawać na przemian suche składniki i
gruszki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Do wysmarowanych
masłem 12 foremek włożyć łyżką ciasto. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć
cukrem pudrem i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: