Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czego
mandarynki podzielone na cząstki 350 gramów
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
czekolada o smaku
jogurtu, połamana 150 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 1 szklanek
cukier 150 gramów
olej 90 mililitrówWykonanie:Odłożyć 24 cząstki
mandarynek do dekoracji, a resztę posiekać. Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą, posiekanymi
mandarynkami i
czekoladą. Mikserem ubić
jajka z
mlekiem,
cukrem i
olejem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Poukładać na wierzchu po 2 cząstki
mandarynek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: lalaData: 2011-09-12pyszne babeczki ;)Autor: FloressData: 2009-04-27pyszneAutor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: