Wykonanie
Zostałam zmuszona. Pod groźbą obrażenia się na mnie do końca życia - uległam. Upiekłam. Blisko 70 muffinek. Za jednym zamachem. Przyznaję - był to nie lada wyczyn. Cztery smaki. W tym dwa zupełnie nowe. I... pełen sukces :) Gimnazjaliści szczęśliwi i najedzeni. Siostrzeńcy - usatysfakcjonowani. A dla mnie i dla Was pozostały przetestowane przepisy. Oto jeden z nich :)Inspiracja
Składniki:150 ml
mleka150 ml
oleju2
jajka80 g
białej czekolady200 g
mąki1,5 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
cukru waniliowego domowego100 g
cukruszczypta
soli1 op. masy marcepanowej (u mnie z Lidla)
Sposób przygotowania:W jednym naczyniu wymieszaj składniki mokre. W drugim - składniki suche wraz z posiekaną
czekoladą i pokrojoną w kostkę masą marcepanową. Wrzucając masę marcepanową staraj się, by równomiernie oprószała się
mąką. Zapobiegnie to sklejaniu się masy w bryłki. Mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj. Przełóż masę do wyłożonej papilotkami formy na muffiny do 2/3 wysokości. Piecz w 160-170 st. przez 25-30 minut.