Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron sojowy 200 gramów
krewetki mrozone 400 gramów
dymka 2 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
sos rybny 1 łyżek stołowych
czosnek kolorowy 0,5 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
olej według uznania
limonka 1 sztuk
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron namoczyć i osączyć.
Krewetki lekko rozmrozić. Oczyszczona białą część
dymek posiekać i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego
oleju, wrzucić
krewetki, a gdy się podsmażą dodać
makaron. Dolać
sos sojowy i
rybny. Chwile smażyć. Doprawić do smaku kolorowym
czosnkiem,
solą oraz
cukrem. Podawać udekorowane
natką i cząstkami
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Tajlandzka
Owoce morzaPotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: