ßßß Cookit - przepis na Barszcz wołyński

Barszcz wołyński

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina bez kości 500 gramów
buraczki - ugotowane 500 gramów
fasola - ugotowana 1 szklanek
ziemniaki 4 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
zielenina według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte mięso zalać wodą i ugotować z dodatkiem listka laurowego, ziarenek pieprzu i trochę soli. Wyjąć z wywaru, ostudzone pokroić w kostkę, a do wywaru włożyć oczyszczoną, pokrojona włoszczyznę oraz ziemniaki i gotować 20 minut. Dodać fasolę razem z częścią wywaru, w którym się gotowała oraz ugotowane, obrane i pokrojone w cienkie paski buraczki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować jeszcze kilka minut. Zdjąć z ognia i zaciągnąć śmietaną, dodać mięso i mocno podgrzać. Przed podaniem posypać posiekana zieleniną - koperek, natka pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8562/Barszcz-wolynski