Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina bez kości 500 gramów
buraczki - ugotowane 500 gramów
fasola - ugotowana 1 szklanek
ziemniaki 4 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
zielenina według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
mięso zalać
wodą i ugotować z dodatkiem
listka laurowego, ziarenek
pieprzu i trochę
soli. Wyjąć z
wywaru, ostudzone pokroić w kostkę, a do
wywaru włożyć oczyszczoną, pokrojona
włoszczyznę oraz
ziemniaki i gotować 20 minut. Dodać
fasolę razem z częścią
wywaru, w którym się gotowała oraz ugotowane, obrane i pokrojone w cienkie paski
buraczki. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i gotować jeszcze kilka minut. Zdjąć z ognia i zaciągnąć
śmietaną, dodać
mięso i mocno podgrzać. Przed podaniem posypać posiekana
zieleniną -
koperek,
natka pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: