Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wolowe 500 gramów
buraczki 500 gramów
fasola 1 szklanek
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Poprzedniego dnia ugotować
mięso wyjąć z
wywaru i oddzielić z kości. Kawałki
mięsa pokroić w kostkę. Do
wywaru włożyć poszatkowaną
kapustę i rozdrobniona
włoszczyznę oraz oczyszczone, pokrojone w kostkę
ziemniaki. Gotować 15 minut i dodać namoczoną, ugotowaną
fasolę z częścią
wywaru i ugotowane poprzedniego dnia
buraczki, obrane i pokrojone na cienkie paski. Wrzucić
listek laurowy oraz
przyprawy do smaku. Gotować razem jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, wlać
śmietanę i dodać
mięso.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: