ßßß Cookit - przepis na Barszcz wołyński

Barszcz wołyński

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wolowe 500 gramów
buraczki 500 gramów
fasola 1 szklanek
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Poprzedniego dnia ugotować mięso wyjąć z wywaru i oddzielić z kości. Kawałki mięsa pokroić w kostkę. Do wywaru włożyć poszatkowaną kapustę i rozdrobniona włoszczyznę oraz oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut i dodać namoczoną, ugotowaną fasolę z częścią wywaru i ugotowane poprzedniego dnia buraczki, obrane i pokrojone na cienkie paski. Wrzucić listek laurowy oraz przyprawy do smaku. Gotować razem jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, wlać śmietanę i dodać mięso.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10425/Barszcz-wolynski