ßßß Cookit - przepis na Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 8
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 2.5 kilogramów
kiełbasa 500 gramów
boczek wędzony 300 gramów
wieprzowina 500 gramów
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 150 gramów
grzyby suszone 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
vegeta według uznania
Wykonanie:
Wymoczoną w gorącej wodzie i odciśniętą kapustę kiszoną ugotować w małej ilości wody. Namoczone wcześniej grzyby też ugotować. Rozdrobnione na małe kawałeczki mięso dusić do miękkości. Pokrojony w kostkę boczek smażyć przez chwilę z drobno pokrojoną cebulą, dodać pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko połączyć z ugotowaną kapustą,dodać sporządzoną na ciemny kolor zasmażkę i doprawić do smaku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: dana
Data: 2010-12-27
byle smakował ;-)
Autor: mariano
Data: 2010-08-11
Wszystko ok brzmi nieźle ale poco zasmażka?!!!fe
Autor: Floress
Data: 2009-04-29 bez koncentratu byloby ok
Autor: monpol6
Data: 2009-04-07
:)
Autor: czarna_hanka
Data: 2009-04-03
Należy pamiętać o starej mądrości naszych babć, że bigos najsmaczniejszy jest, gdy postoi ze 3 dni, codziennie zagotowywany.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3726/Bigos-z-kiszonej-kapusty