Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 30 gramów
cukier 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek deserowych
woda 400 mililitrów
mąka 600 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowychWykonanie:W letniej wodzie rozmieszać łyżeczkę
cukru,
mąki oraz
drożdże i odstawić do wyrośnięcia. Rozczyn wlać do przesianej
mąki, dodać
oliwę oraz
sól i zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, oprószyć
mąką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy podwoi swoja objętość podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na placek o grubości 5 mm.
Potem lekko go rozciągnąć by miał 3 mm grubości i podwyższony brzeg. Placki położyć na blasze do pieczenia, a na nich dodatki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: