ßßß Cookit - przepis na Ciasto na dwie pizze

Ciasto na dwie pizze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
drożdże 30 gramów
cukier 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek deserowych
woda 400 mililitrów
mąka 600 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
Wykonanie:
W letniej wodzie rozmieszać łyżeczkę cukru, mąki oraz drożdże i odstawić do wyrośnięcia. Rozczyn wlać do przesianej mąki, dodać oliwę oraz sól i zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, oprószyć mąką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy podwoi swoja objętość podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na placek o grubości 5 mm. Potem lekko go rozciągnąć by miał 3 mm grubości i podwyższony brzeg. Placki położyć na blasze do pieczenia, a na nich dodatki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11686/Ciasto-na-dwie-pizze