Czas na kolejny przepis ;) Tym razem pora na krokiety z pieczarkami, pomidorami, bazylią, mięsem i serem mozzarella ;) Pierwszy raz zrobiłam taką mieszankę i powiem Wam, że naprawdę jestem zachwycona!Krokiety po włoskuSkładniki na naleśniki:1,5 szklanki mleka0,5 szklanki wody1 jajko1 szklanka mąkiszczypta soliSkładniki na farsz:250 g pieczarek2 duże pomidory20 listków świeżej bazylii100 g startego seramozzarella2 ząbki czosnku150 g mięsa mielonegosól i pieprzSkładniki na panierkę2 jajkabułka tartasól i pieprzPrzygotowanie:Smażymy naleśniki i odstawiamy je do ostygnięcia. Pieczarki kroimy w małe 'plasterki' i dusimy na patelni, w międzyczasie kroimy pomidory w drobną kosteczkę i również dusimy na patelni dodając po pewnym czasie posiekane listki bazylii i starty ząbek czosnku. Mięso mielone smażymy na patelni przyprawiając je wedle swojego smaku (ja dodałam przyprawę do dań włoskich). Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce i pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Na naleśniki sypiemy ser mozzarella i kładziemy po 3 łyżki farszu, tak jak jest to pokazane na załączonych niżej zdjęciach. Następnie zawijamy je na kształt krokieta, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy.POWODZENIA I SMACZNEGO!Moja propozycja podania:Petite Princesse