Słodko ostry, bardzo pomarańczowy - przepyszny!przepis z bloga Kwestia SmakuPotrzebujemy:pierś z kurczakapuszka 425g mieszanki owoców egzotycznychłyżeczka skórki z pomarańczyryżPoza tym na marynatę:łyżeczka kurkumyszczypta chili w proszkudrobno starty ząbek czosnku2 łyżeczki startego imbirupieprz1 łyżka oleju2 łyżeczki soku z cytryny lub 1 łyżka białego winaI na sos:pół szklanki soku z pomarańczyszczypta solipół łyżki miodułyżka octu winnego lub ryżowego2 łyżeczki sosu sojowego2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanejKurczaka kroimy, lekko solimy i mieszamy ze składnikami do marynaty. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3h.W miseczce mieszamy składniki sosu. Syrop z puszki odkładamy na potem.Kurczaka smażymy na patelni na większym ogniu, dodajemy do niego 1/3 szklanki syropu z puszki i zagotowujemy. Następnie dorzucamy papaję, wlewamy sos i znowu doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy skórkę z pomarańczy i trzymamy na ogniu około minuty.Serwujemy na ugotowanym ryżu :)Voila!