ßßß
Nie jest to zwyczajny hot dog a samo wykonanie ... poza zdjęciami z etapów przygotowania zrobiłem swój pierwszy video-przepis jednocześnie zachęcając Was do oglądnięcia :)Składniki na 4 sztuki:8 białych kiełbasek - surowych4 bułki pszennecebulka prażona8 plasterków boczku cienko krojonegokawałek sera żółtegokapusta kiszona ewentualnie sałatadodatki : pomidorki koktajlowe, kawałek paprykisos do smarowania: miód, musztarda, odrobina przecieru z chilliPrzygotowanie :Białe kiełbaski nacinam i ściągam z nich osłonkę, 2 plastry boczku przecinam na pół i układam obok siebie tak aby lekko na siebie zachodziły. Układam na nich 2 kiełbaski i ugniatając równomiernie rozprowadzam je na połowie plastrów boczku. Na rozgniecione kiełbaski kładę "frytki" sera żółtego i całość zawijam przy pomocy maty. Grilluję spokojnie.W szklance mieszam 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy i łyżeczkę przecieru z chilli i podczas grillowania 2-3 razy smaruję nasze "kiełbaski" hotdogowe.Bułki pszenne również podgrzewam na specjalnie do tego stworzonej formie do bułek która nagrzewała się od samego początku grillowania.Gotowe i kilkukrotnie smarowane kiełbaski ściągam z grilla i obtaczam je w cebulce prażonej.Do bułeczek daję kolejno odrobinę kapusty, musztardę, parówkę nadziewaną serem i grillowane dodatki.Rada :Jeśli nie masz formy do grillowania bułek to rozchyl je lekko układając na rusztach aby same ruszta utrzymały jej kształt, skrapiając odrobiną oliwy w środku.








