Czas wypędzić zimę, w końcu nastała wiosna. Szkoda, że tylko ta kalendarzowa. Przedstawiam więc wspaniały pomysł na drugie, wiosenne śniadanie. Tak przygotowaną sałatkę możemy, zapakowaną w pojemniczku, zabrać ze sobą do pracy. Dzięki niej energii starczy nam na cały dzień.SKŁADNIKI0,5 opakowania mix sałat;1 pomarańcza;oliwki zielone;0,5 ogórka zielonego;0,5 papryki zielonej;1 cebula;1 brzuszek wędzonego łososia;NA SOS6 łyżek oliwy;łyżka musztardy djion;łyżka miodu;2 łyżki soku z cytryny;WYKONANIESoczewicę zieloną LESTELLO gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rozkładamy na talerzyki. Pomarańczę obieramy i wykrawamy z niej cząstki. Cebulę kroimy na piórka. Ogórka zielonego obieramy i kroimy na pół plasterki. Paprykę kroimy w kosteczkę. Łososia dzielimy na małe kawałeczki. Wszystko układamy na sałacie. Składniki na sos dokładnie ze sobą łączymy i polewamy sałatkę.