Wykonanie
Smaczne i wcale nie ciężkie danie. Polecam gdy nie ma za bardzo czasu a rodzina woła jeść :)U nas jedzenie to rytuał wiec musi być dużo pysznie i w miarę szybko .Składniki :10 średnich
ziemniaków25 dag
kiełbasy ( obojętnie jakiej )20 dag
pieczarek1 duża
cebula1 szklanka
śmietany1 łyżeczka
maki pszennej25 dag
żółtego serasol ,
pieprz ,
oliwawedług gustu można dodać
koperek lub
pietruszkę zieloną.Naczynie żaroodporne.Przygotowanie :
Ziemniaki obieramy i myjemy.Kroimy na dwie połówki i wydrążamy wzór łódeczki .Gotujemy ok 15-18 min w osolonej wodzie.Farsz :Kroimy
cebulkę i szklimy na
oliwie .Następnie dodajemy pokrojone
pieczarki i
kiełbasę. Doprawiamy
sola i
pieprzem.Mielimy przez maszynkę.Każdego
ziemniaka napełniamy farszem i wkładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego
oliwa.
Śmietanę mieszamy z
maka i zalewamy nią
ziemniaki. Na koniec całość posypujemy startym
żółtym serem.Pieczemy 25-35 min w temperaturze 190 st. CSmacznego :)
Smacznego :)Zapraszam do rozmowy :)