Staram się zaszczepić w rodzinie moją miłość do ryb, które są u mnie w domu jedzone bardzo bardzo rzadko. Wybrałam delikatnego łososia. Doprawiłam, zawinęłam w folię i zapiekłam. Cóż, smakowało i to bardzo. Mama od razu zapisała jak go zrobić i myślę, że już bez mojej namowy go zrobi.Łosoś pieczony w folii4 filety z łososiasok z połowy cytrynypieprz i sólŁososia natrzeć przyprawami i cytryną. Zawinąć w folię aluminiową i zapiekać w nagrzanym piekarniku przez 15minut.Pieczone ziemniakiziemniaki 1kg4 łyżki oliwy +4 łyżki wodysól + bazyliaZiemniaki obrać i pokroić w talarki. Umyć. Oliwę, wodę, sól i bazylię wymieszać. Ziemniaki zamarynować w oliwie. Wyłożyć na blaszce. Zapiekać 25minut w piekarniku.