Wykonanie
Trochę meksyku w polskiej kuchni.Danie zdrowe i pyszne.Mój brat był zachwycony, a ja zdziwiona, że to danie jest tak sycące.Gotowałam w wirtualnej kuchni zDobromiłą, Chantel, Siankoo,Mirabelką,
Maggie,Martynosią, MałgosiąZ, ShinjuEnchiladas z
kurczakiem (2 duże / 4małe porcje)4 placki tortilli kukurydziane lub pszenne1 łyżka
oliwy z oliwek2
piersi z kurczaka /przyprawy
pieprz,
sól, papryka/1/2puszki
kukurydzy1/2puszki
fasoli200g
pieczarek1
czerwona cebula1 puszka
pomidorów1 pokrojona
papryka3 ząbki
czosnku1/2 łyżeczki
chillisól/pieprz200g
sera żółtegoKurczaka pokroić w kawałki, przyprawić i obsmażyć na
oliwie.
Pieczarki umyć, pokroić, obsmażyć. Na drugiej patelni na łyżce
oliwy smażymy
cebulę,
czosnek i
paprykę.Wymieszać 1/2 puszki
pomidorów z
fasolą,
kukurydzą, połową
sera,
pieczarkami,
cebulą i doprawić.Tortille nadziewamy farszem, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym szwem do dołu. Zalewamy resztą
pomidorów i posypujemy pozostałym
serem.Zapiekać 15min w 200stopniach.