Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
maliny 500 gramów
cukier waniliowy 0,5 łyżek deserowych
cukier żelujący (2:1)1 sztuk
wino czerwone półwytrawne 100 mililitrówWykonanie:Do rondla wsypać oczyszczone
maliny, wlać 3,5 szklanki
wody i gotować 5 minut od zawrzenia.
Owoce odcedzić,
wywar odmierzyć i ewentualnie uzupełnić wrzącą
wodą tak, by było go litr. Wsypać
cukier zelujący,
cukier waniliowy i gotować 3 minuty. Można dodać
wino. Słoiki napełnić
galaretką, a wystudzone przechowywać w chłodnej spiżarni. Zużyć w ciągu 2-3 miesięcy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: