Wykonanie
Chociaż jest ciepło, to pogoda nie jest zachęcająca. Dzisiaj prawie zasnęłam na jednych zajęciach... a wcześniej zapomniałam kluczy do mieszkania i miałam przymusowy spacer... musiałam czekać, aż ktoś
wróci do mieszkania. W końcu poszłam po przyjaciółkę i w drodze do domu wstąpiłyśmy do piekarni na pyszne bułeczki z
ciasta francuskiego ze
szpinakiem prosto z pieca. Oczywiście oparzyłam sobie
język, ale smak był niesamowity.A, że jest pochmurnie trzeba wprowadzić trochę lata w inny sposób. Ja postawiłam na placki z
grejpfrutem. Okazały się na prawdę bardzo, bardzo smaczne i gorąco je polecam. Teraz słuchając Maroon 5 wpisuję na listę zakupów tego wspaniałego
owoca, żeby jak najszybciej powtórzyć to danie.
Placki z
grejpfrutem1/2 dużego
grejpfruta1
jajko3 łyżki
mąki pszennej pełnoziarnistejszczypta
soli1 łyżeczka
miodu1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia50ml
mlekaMąkę mieszamy z proszkiem i
solą.
Jajko porządnie rozbełtujemy, dodajemy
miód i
mleko. Mieszamy mokre z suchymi składnikami.
Owoc obieramy i kroimy w paski. Obtaczamy w
masie (nie może być za rzadka bo spłynie). Smażymy na teflonie.Smacznego