Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciecierzyca 0.5 kilogramów
cebula 2 sztuk
mąka pszenna razowa 10 dekagramów
mąka ziemniaczana 25 dekagramów
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
oliwka zielona marynowana 0.5 szklanek
tymianek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na
oliwie.
Ciecierzycę namoczyć, ugotować i zmielić przez maszynkę. Cały czas mieszając stopniowo dodawać do masy
mąkę i
wodę, której dodać tyle, by masa miała konsystencję ciasta. Dodać
oliwki,
sól i
przyprawy. Włożyć masą do formy posmarowanej
oliwą i posypanej
tartą bułką.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: