Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrfsztyki z
polędwicy 4 szklanek
cebula 3 sztuk
wino czerwone wytrawne 200 mililitrów
masło 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte osuszone befsztyki smażyć każdy 2 minuty z każdej strony, na połowie rozgrzanego
oleju. Przełożyć na talerz, a na patelni rozgrzać 2 łyżki
masła i dosmażyć befsztyki z obu stron: 2 minuty, jeśli maja być mocno krwiste, 6 minut, gdy chcemy z wierzchu przypieczone, ale w środku różowe, lub 8 minut, jeśli mają być wysmażone. Przełożyć na ciepły talerz, oprószyć
pieprzem oraz
solą i wstawić na kilka minut do lekko ogrzanego piekarnika.Sos: oczyszczoną
cebulę pokroić w półplasterki i przesmażyć na reszcie
oleju, wlać
wino, ubijając trzepaczką, dodawać po kawałku pozostałe
masło. Sos doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i polać nim gorące befsztyki, i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: