ßßß Cookit - przepis na Bukiet warzyw z sosem jogurtowym

Bukiet warzyw z sosem jogurtowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kalafior 250 gramów
fasolka szparagowa żółta 100 gramów
brokuły 250 gramów
słodka kokurydza - kolby 2 sztuk
liscie kapusty chińskiej 2 sztuk
marchewka 250 gramów
groszek cukrowy 100 gramów
olej 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 150 gramów
sos sałatkowy do mizerii 1 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczone strączki fasoli przekroić na pół. Umyty kalafior i brokuły podzielić na małe różyczki. Oczyszczone kolby kukurydzy pokroić w poprzek na niewielkie kawałki. Fasolkę, kalafior, brokuły, kukurydzę i kapustę blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć.
Oczyszczone marchewki pokroić na niezbyt grube plasterki. Ze strączków groszku usunąć włókna. Marchew smażyć na oleju 1 minutę na dużym ogniu, cały czas mieszając. Dodać zblanszowane warzywa i groszek, mieszając smażyć 8 minut. Skropić octem i przyprawić. Chrupiące warzywa przełożyć na talerze, ostudzić.
Sos sałatkowy wymieszać z jogurtem wg przepisu na opakowaniu. Podawać do warzyw w osobnym naczyniu.
Uwagi:
Jogurt można zastąpić kwaśną śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Komentarze:
Autor: kara
Data: 2010-04-24
fajne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6712/Bukiet-warzyw-z-sosem-jogurtowym