Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 250 gramów
fasolka szparagowa żółta 100 gramów
brokuły 250 gramówsłodka
kokurydza - kolby 2 sztukliscie
kapusty chińskiej 2 sztuk
marchewka 250 gramów
groszek cukrowy 100 gramów
olej 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 150 gramów
sos sałatkowy do mizerii 1 sztukWykonanie:Oczyszczone strączki
fasoli przekroić na pół. Umyty
kalafior i
brokuły podzielić na małe różyczki. Oczyszczone
kolby kukurydzy pokroić w poprzek na niewielkie kawałki.
Fasolkę,
kalafior,
brokuły,
kukurydzę i
kapustę blanszować 2 minuty w osolonym wrzątku, osączyć.Oczyszczone
marchewki pokroić na niezbyt grube plasterki. Ze strączków
groszku usunąć włókna.
Marchew smażyć na
oleju 1 minutę na dużym ogniu, cały czas mieszając. Dodać zblanszowane warzywa i
groszek, mieszając smażyć 8 minut. Skropić
octem i przyprawić. Chrupiące warzywa przełożyć na talerze, ostudzić.
Sos sałatkowy wymieszać z
jogurtem wg przepisu na opakowaniu. Podawać do warzyw w osobnym naczyniu.Uwagi:
Jogurt można zastąpić kwaśną
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: karaData: 2010-04-24fajneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: