Wykonanie
Znalazłam super przepis na ciasto do pierogów. W lodówce miałam trochę
pieczarek i ugotowane
brokuły - zrobiłam farsz dodając podsmażoną
cebulkę. Pierogi wysz ły wyśmienite.
![](/Data/Images/zafascynowane.blogspot.com\2013_slash_11_slash_od-kuchnipierogi-z-pieczarkami-i/l/-1387706152.jpg)
SkładnikiNa ciasto2 szklanki
mąki1
jajo1/3 szklanki cieplej
wodyszczypta
soliFarsz150 g
pieczarek1
cebula1/2
brokułusól i
pieprzoliwa z oliwek do podsmażenia
cebuliWykonanieWyrobiłam ciasto na pierogi z podanych składników. Rozwałkowałam ciasto i wycięłam kółka za pomocą szklanki.
Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na
oliwie z
przyprawami.
Pieczarki pokroiłam w plasterki i dodałam do
cebuli, dusiłam razem pod przykryciem. Ugotowane wcześniej
brokuły wrzuciłam do rozdrabniacza, dodałam wystudzone
pieczarki z
cebulą i zmiksowałam razem, doprawiłam ostatecznie do smaku. Wycięte kółka z ciasta odwracałam i na tę stronę która leżała na
stole nakładałam farsz lepiąc pierogi. gotowe pierogi gotowałam w osolonej wodzie około 6 minut. Podawa łam z duszoną
cebulką.
![](/Data/Images/zafascynowane.blogspot.com\2013_slash_11_slash_od-kuchnipierogi-z-pieczarkami-i/l/611508557.JPG)
![](/Data/Images/zafascynowane.blogspot.com\2013_slash_11_slash_od-kuchnipierogi-z-pieczarkami-i/l/-747469869.JPG)
![](/Data/Images/zafascynowane.blogspot.com\2013_slash_11_slash_od-kuchnipierogi-z-pieczarkami-i/l/-305375791.JPG)
![](/Data/Images/zafascynowane.blogspot.com\2013_slash_11_slash_od-kuchnipierogi-z-pieczarkami-i/l/-830301421.JPG)
![](/Data/Images/zafascynowane.blogspot.com\2013_slash_11_slash_od-kuchnipierogi-z-pieczarkami-i/l/-2008493669.JPG)
Opracowała Edyta