ßßß
SkładnikiNa ciasto2 szklanki mąki1 jajo1/3 szklanki cieplej wodyszczypta soliFarsz150 g pieczarek1 cebula1/2 brokułusól i pieprzoliwa z oliwek do podsmażenia cebuliWykonanieWyrobiłam ciasto na pierogi z podanych składników. Rozwałkowałam ciasto i wycięłam kółka za pomocą szklanki. Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oliwie z przyprawami. Pieczarki pokroiłam w plasterki i dodałam do cebuli, dusiłam razem pod przykryciem. Ugotowane wcześniej brokuły wrzuciłam do rozdrabniacza, dodałam wystudzone pieczarki z cebulą i zmiksowałam razem, doprawiłam ostatecznie do smaku. Wycięte kółka z ciasta odwracałam i na tę stronę która leżała na stole nakładałam farsz lepiąc pierogi. gotowe pierogi gotowałam w osolonej wodzie około 6 minut. Podawa łam z duszoną cebulką.