SKŁADNIKI:CIASTO Z PRZEPISU NAAMERYKAŃSKIE PANCAKES (<=KLIKNIJ LINK)NADZIENIE:2 JAJKA - ODDZIELNIE ŻÓŁTKA I BIAŁKA250 GRAM SERKA MASCARPONE4 ŁYŻKI CUKRU PUDRULISTKI ŚWIEŻEJ MIĘTYKAKAO DO POSYPANIASOS:250 - 300 ML ŚMIETANKI KREMOWEJ 30%TABLICZKA CZEKOLADY DESEROWEJ ( POŁAMANEJ W KOSTECZKI )5 ŁYŻEK MASŁA2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU1 ŁYŻECZKA CYNAMONUWYKONANIE:SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY NA BOK.PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE: UCIERAMY ŻÓŁTKA Z 3 ŁYŻKAMI CUKRU PUDRU NA PUSZYSTY KREM. DODAĆ SER I DROBNO POKROJONE LISTKI MIĘTY - CAŁOŚĆ MIKSUJEMY.BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ MASĘ DODAJĄC POZOSTAŁĄ 1 ŁYŻKĘ CUKRU PUDRU. PO UBICIU POŁĄCZYĆ Z MASĄ Z ŻÓŁTEK I SERA.WŁOŻYĆ DO LODÓWKI DO CZASU, AŻ BĘDZIEMY SMAROWAĆ NALEŚNIKI.SOS: W MAŁYM RONDELKU ZAGOTOWUJEMY 250 ML ŚMIETANKI, ZDEJMUJEMY Z OGNIA I DODAJEMY KAWAŁKI CZEKOLADY. ODSTAWIAMY NA 5 MINUT, NASTĘPNIE DODAJEMY CUKIER I MASŁO.WYMIESZAĆ NA GŁADKI SOS.DODAĆ CYNAMON.NALEŚNIKI PODGRZAĆ POSMAROWAĆ MASĄ SEROWĄ, POSYPAĆ KAKAO PRZEZ SITKO.POLAĆ GORĄCYM SOSEM.OZDOBIĆ MIĘTĄ.Z dedykacją dla Oli ♥