Wykonanie
W taki sposób nigdy wcześniej nie przygotowywałam
mięsa i bardzo żałuje.
Mięso jest tak pyszne i aromatyczne, że nie można się mu oprzeć. Polecam!!!
Składniki:1 kg
schabu2-3
cebule2
marchewki2-3
łodygi selera naciowegoliście
pora1
pomarańcza1
cytryna1 szklanka
wywaru z jarzynsólpieprzmajeraneksłodka mielona
paprykaWykonanie:Wymoczone i osuszone
mięso nacieram
solą,
pieprzem,
papryka i
majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Na warzywa układam
mięso, podlewam
wywarem jarzynowym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 min, zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 40 - 60 min.
Upieczone wyjmuję i odstawiam by odpoczęło.SMACZNEGO!