Pogoda za oknem jeszcze zupełnie zimowa, a mi się marzy już ciepłe wiosenne słońce oraz zieleń trawy i zapach lata w powietrzu. Mam nadzieję, że dzięki dzisiejszemu obiadowi przywołam w końcu ciepłe i słoneczne lato. Makaron ze szpinakiem : danie szybkie w przygotowaniu, bardzo tanie, mocno sycące a kolorystyka napawająca optymizmem:)Składniki:1 opakowanie szpinaku mrożonego4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnegosólpieprzsok z 1/4 cytryny2 ząbki czosnku2 łyzki masła1 opakowanie makaronuWykonanie:Makaron gotuję al dente. Masło rozpuszczam na patelni, wrzucam do niego szpinak (nie rozmrażam) i duszę do miękkości. Gdy woda odparuje dodaję śmietanę, sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę.Na końcu doprawiam sokiem z cytryny. Makaron nakładam na talerz, na makaron kładę łyżkę szpinaku i obiad gotowy w kilka minut.SMACZNEGO!