Wykonanie
Łatwy w wykonaniu deser, który ozdobi nie jeden niedzielny stół. Połączenie dwóch smaków czyni ten sernik odskocznią od tradycyjnego sernika na zimno dostarczając jednocześnie nowych doznań
smakowych.Składniki

- 3
serki homogenizowane ( łącznie ok.450 g )- 1 szklanka
śmietany 18%- 1 szklanka
cukru pudru- 6 łyżeczek
żelatyny- sok z pół
cytryny- 2 łyżki
kakao- 5 dag
rodzynek-
biszkoptyDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Serki,
cukier i
śmietanę wymieszać. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać namoczone we wrzątku
rodzynki i
sok z cytryny, do drugiej
kakao. Dno tortownicy ( 18 cm ) wyłożyć namoczonymi w
mleku biszkoptami. Trzy łyżeczki
żelatyny rozpuścić w połowie szklanki letniej
wody, po napęcznieniu podgrzać do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić, dodać do białej masy, wymieszać. Białą masę wylać na
biszkopty, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Resztę
żelatyny przygotować w ten sam sposób, wymieszać z ciemną masą, wylać na stężałą białą masę. Całość wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować wedle uznania ( np startą
białą czekoladą, białymi drażami )Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)