Po kilkunastu dniach milczenia powracam tradycyjnie ze słodkościami. Tym razem są to klasyczne babeczki z dodatkiem białej czekolady, podawane z kremem śmietankowym, dekorowane owocami i herbatniczkami. To bardzo bezpieczny deser, który na pewno przypasuje każdemu podniebieniu.składniki na 12 babeczek:szklanka mąkiłyżeczka proszku do pieczenia100 g masłapół szklanki cukru2 jajka80 g rozpuszczonej białej czekoladyłyżeczka ekstraktu z wanilii2/3 szklanki mlekaszczypta solikrem:200 g serka śmietankowego na kanapki3/4 szklanki cukru pudru (chociaż tak na prawdę należy go dodawać do smaku - jak kto woli)120 g rozpuszczonej białej czekoladyśmietan fixowoce, ciasteczkaNastawiamy piekarnik na 190 stopni. Łączymy mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce miksujemy masło z cukrem aż do połączenia się składników. Następnie dodajemy jajka, białą czekoladę i ekstrakt. Miksujemy, a po chwili dodajemy suche składniki i mleko (nie przerywając miksowania). Gotową masę nakładamy do papilotek i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut, a następnie odkładamy do ostudzenia.Serekśmietankowy miksujemy z cukrem pudrem i białą czekoladą. Na sam koniec wsypujemy śmietan fix i miksujemy przez minutę. Gotowy krem nakładamy na ostudzone babeczki i dekorujemy czym chcemy. Ja użyłam malin, borówek i ciasteczek leibniz.