ßßß
2 opakowania budyniu waniliowego,1l mleka 3,2%,1 tabliczka czekolady mlecznej,owoce: u mnie maliny i winogron, ale mogą być jakiekolwiek, które pasować będą do budyniu waniliowego i waszych upodobań smakowych,możemy dodać posypkę kolorową do ciastek np. firmy Delecta – ja dodałam dla ozdoby,WYKONANIE:Kiedy już ze składników wyrobimy ciasto wykładamy nim blachę do tarty. Piekarnik nagrzewamy do około 200C i pieczemy w nim ciasto przez 30 minut. Ciasto powinno być nakłute widelcem i najlepiej włożone do piekarnika z obciążeniem (przykrywamy papierem do pieczenia i np. kładziemy duże ziarna fasoli – ja użyłam małej foremki do ciasek w kształcie misia – doskonałe obciążenie dla mojego ciasta). Po 20 minutach pieczenia wyciągnęłam papier wraz z foremką misia i dalej piekłam przez 10 minut.Zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu gotujemy budyń. Ja troszkę zmniejszyłam proporcje mleka (nie 0,5l na opakowanie tylko 400ml, żeby budyń był gęstszy). Zanim budyń wylejemy do wnętrza tarty musi ostygnąć!Do upieczonego spodu tarty wrzucamy owoce. Starłam również trochę mlecznej czekolady. Owoce przykrywamy budyniem waniliowym.Całość posypujemy startą czekoladą (grube oczka). Na noc wstawiłam tartę do lodówki co spowodowało, że wszystkie składniki skomponowały się z budyniem i można bez problemu ukroić ciasto.SMACZNEGO !!!
