Tłusty czwartek... Niemal wszędzie dominują dzisiaj pączki, faworki czy chrust i inne tym podobne pyszności.A ja, na przekór, będęmieć dzisiaj na blogu galaretkę drobiową :)Podane składniki starczą na 4 szklaneczki po ok. 200 ml.Składniki:6 skrzydełek z rosołu1/2 litra rosołu drobiowego1/2 puszki groszku2 nieduże marchewki z rosołu2 jajko3 łyżki żelatynysok z cytryny lub ocet do skropienia galaretki - opcjonalnie, ja lubięJajka gotujemy na twardoW rosole rozpuszczamy żelatynę i dokładnie mieszamy. OdstawiamySkrzydełka oskubujemy z mięsaMarchewki kroimy w kostkęDo szklaneczek najpierw wsypujemy groszek, potem dodajemy marchewkę, mięso ze skrzydełek i połowę jajkaZalewamy rosołem z żelatyną i wkładamy do lodówki, aż galaretka stężejeSkrapiamy kroplami cytryny lub octem (u mnie jabłkowy)Smacznego :)