Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 60 dekagramów
ziemniak 40 dekagramów
pomidor 3 sztuk
koncentrat pomidorowy 20 sztuk
ogórek 3 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić w poprzek włókien na kawałki (po 2-4 na osobę), oczyścić warzywa.
kartofle i
cebulę pokroić w talarki, strąki
fasoli poprzekrawać na pół, pozbawione pestek
ogórki pokroić w grubą kostkę, a
pomidory na cząstki. Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać 2 szklankami
wody, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z
natką pietruszki.Uwagi:2 większe lub 3 średnie
ogórki lub
bakłażanyPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02Można :)Autor: IzkaData: 2008-12-12Wygląda apetycznie, ale czy można to samo zrobić z kurczakiem?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: