ßßß Cookit - przepis na Baranina duszona po gruzińsku

Baranina duszona po gruzińsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina z kością 60 dekagramów
ziemniak 40 dekagramów
pomidor 3 sztuk
koncentrat pomidorowy 20 sztuk
ogórek 3 sztuk
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić w poprzek włókien na kawałki (po 2-4 na osobę), oczyścić warzywa. kartofle i cebulę pokroić w talarki, strąki fasoli poprzekrawać na pół, pozbawione pestek ogórki pokroić w grubą kostkę, a pomidory na cząstki. Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać 2 szklankami wody, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.
Uwagi:
2 większe lub 3 średnie ogórki lub bakłażany
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
Można :)
Autor: Izka
Data: 2008-12-12
Wygląda apetycznie, ale czy można to samo zrobić z kurczakiem?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2205/Baranina-duszona-po-gruzinsku