Wykonanie
Całkiem niedawno pokazywałam Wam szybki przepis na surówkę do obiadu z
kiszonej kapusty . Dzisiaj przepis, który założę się zna przynajmniej połowa z Was. Czasem jednak najbardziej oczywiste przepisy zapomina się i chociaż wszystkie składniki mamy w lodówce to nie wiemy jak je przerobić na coś smacznego. Ja mam również tak, że po przygotowaniu
mięsa już nie chce mi się nic do niego dodawać. Ot taka leniwa jestem.O przepisie przypomniała mi moja znajoma, Ukrainka. Trochę zmodyfikowała przepis, który znałam wcześniej. I tak wspólnymi siłami wykonałyśmy coś takiego.
Składniki:2
pomidory – pokrojone w drobną kostkę4
ogórki gruntowe – obrane i pokrojone w drobną kostkę1 mała
cebula150g
śmietany 12 lub 18%
sól i
pieprz do smakuWszystkie składniki mieszamy w salaterce. Doprawiamy do smaku. Najlepiej smakuje schłodzona.