Wykonanie
POMIDORY ZE
ŚMIETANĄPrzepis ten jest stary jak świat. To ulubione danie mojego Taty...
Potem stało się moim. Często robiłam je, żeby zrobić Mu przyjemność. Teraz posmakowało Mojemu Mężowi. I od niedawna robię je dla Niego na śniadanie z Moim Synkiem... Zawsze robimy Mu wielką przyjemność.... :)Składniki:
pomidory ( ile zmieści nasz żołądek ;) )
cebulka ( analogicznie, mniej więcej jedna na 6
pomidorków)
śmietanasólpieprzPomidory dzielimy na cząstki. Ja najczęściej kroje je bez ładu i składu.
Cebulę kroimy w piórka, albo bez ładu i składu i wrzucamy do
pomidorków. Mieszamy razem. Dodajemy kilka łyżek
śmietany, solimy i
pieprzymy. Wszystko razem mieszamy. I ... Gotowe ;)