Składniki :18 herbatników "języczki"1 kg serka homogenizowanego20 g żelatyny100 g białej czekolady4 czubate łyżki cukru pudru2 galaretki owocowe2 łyżeczki aromatu waniliowegodowolne owoceTortownicę wykładamy folią spożywczą. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Żelatynę i galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Serek przekładamy do misy miksera, dodajemy czekoladę, mieszamy. Następnie dodajemy przesiany cukier puder i aromat. Całość mieszamy na średnich obrotach.Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Ostudzoną żelatynę dodajemy do masy serowej i pow wymieszaniu wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do lodówki na minimum 20 minut, po czym na masę serową wylewamy ostudzoną galaretkę i układamy owoce. Wstawiamy z powrotem do lodówki na minimum 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.