Składniki :1 porcja ciasta na pizzę1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka czosnku1/4 szklanki parmezanu2 łyżeczki świeżo przeciśniętego czosnku260 g sera mozzarella1-2 duże pomidorygarść świeżej bazyliikasza manna, do posypaniasól, pieprzPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 220 C. Ciasto na spód wyjmujemy pół godziny wcześniej, aby miało temperaturę pokojową. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia posypujemy kaszą manną. Z ciasta formujemy okrąg i układamy na blasze. Brzegi ciasta smarujemy oliwą z oliwek, a następnie spód solimy, dodajemy przeciśnięty czosnek i 3/4 ilości parmezanu.Mozarellę kroimy w średniej grubości plastry i rozkładamy równomiernie na cieście, na to kładziemy pomidory pokrojone w plastry. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 8-12 minut, aż ciasto się zarumieni a ser roztopi.Po wyjęciu z piekarnika pizzę skrapiamy sosem balsamicznym (zredukowanym octem balsamicznym), posypujemy resztą sera, doprawiamy solą i pieprzem i dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.