Składniki (na 4 porcje):4 tortille500g piersi z kurczaka1 czerwona i 1 żółta papryka1 cebula2 ząbki czosnkupuszka pomidorów2 puszki czerwonej fasoli50 g startego żółtego serałyżeczka oreganołyżeczka ostrej papryki50 ml oliwy z oliweksól, pieprzCebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w paski. Fasolę odsączamy z zalewy, a puszkę pomidorów otwieramy i przekładamy zawartość do miseczki.Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę o bokach 1 cm. Solimy i pieprzymy.Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso do lekkiego zrumienienia. Dodajemy cebulę i czosnek i smażymy ok. 5 minut. Dodajemy paski papryki, przyprawy i smażymy kolejne 5 minut, po czym dodajemy pomidory, razem z zalewą i dusimy całość ok. 10 min. Po tym czasie dodajemy fosolę, doprawiamy i doprowadzamy całość do wrzenia.Na każdą tortillę nakładamy porcję farszu, posypujemy żółtym serem, podwijamy jeden brzeg do środka i zawijamy je w rulony. Tak przygotowane tortille zapiekamy 5-7 minut w nagrzanym do temperatury 180 C piekarniku. Podajemy z ulubionymi sosami lub dipami.