ßßß
Stolnicę posypujemy mąką. Wykładamy na nią ciasto francuskie. Ciasto powinno być w temperaturze pokojowej. Ciasto dzielimy na 6 równych części-kwadratów. Przygotowanie nadzienia: jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Od razu mieszamy z sokiem i skórką z cytryny, by nie ściemniały. Dodajemy, cukier, cynamon, łyżkę mąki pszennej i dokładnie mieszamy.Na każdym kwadracie nakładamy nadzienie jabłkowe. Brzegi ciastek smarujemy jajkiem roztrzepanym z wodą, następnie składamy na pół, po przekątnej, by utworzyć trójkąty. Zlepiamy ciastka a boki dociskamy widelcem. Każdego ciastko posypujemy odrobiną cukru z cynamonem.Tak przygotowane rożki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed samym pieczeniem koniecznie trzeba zrobić nożem małe otworki wentylacyjne, po 3 na wierzchu każdego z rożków. Pieczemy w temperaturze 220 C przez około 20 - 23 minuty, aż ciasto będzie złote i chrupiące.