Wykonanie
I oto kolejna odsłona foremek silikonowych. Z tego efektu jestem bardzo zadowolona! Robiłam takie mikrofalowe serniczki po raz pierwszy, co oznacza, że są one bez żadnych dodatków. Przecież muszę wiedzieć jak smakują tak "na sucho"! ;D Oświadczam więc, że będą one smakować świetnie z wszelkiego rodzaju słodkimi dodatkami typu
owoce,
miód,
dżem, a także z
bakaliami.
SKŁADNIKI (na 8 serniczków; 1 serniczek - 25 kcal):25 g
twarogu chudego25 g
twarogu półtłustego80 g
jogurtu naturalnegobiałko jajapół
żółtka jajałyżeczka
płatków owsianych górskichłyżeczka
otrębów owsianychłyżeczka
otrębów pszennychłyżeczka
otrębów żytnichłyżeczka
zarodków pszennych1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejPRZYGOTOWANIE:1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.2. Wlać masę do silikonowych foremek na 1/3 ich wysokości.3. Włożyć foremki do mikrofali na ok 3 , 5 minuty, u mnie na max mocy.4. Odstawić do przestygnięcia.Smacznego! :)