Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 11SkładnikLogo Ilość Czego
mleko pełne 1,5 szklanek
kasza manna 3 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
banan 3 sztuklistki
melisy według uznaniaWykonanie:1.
Kaszę mannę wymieszać z zimnym
mlekiem i postawić na średnim ogniu dodać szczyptę
soli i
cukier, zagotować cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje gotować nadal mieszając od czasu do czasu do miękkości. Odstawić do wystudzenia.2.
Banany rozdrobnić w malakserze na jednolitą masę z dodatkiem soku i
skórki z cytryny.3.Chłodną
kaszkę ubić mikserem na pulchną masę dodając małymi partiami
banany i ubić aż powstanie puszysty mus o jednolitej barwie.4.Rozłożyć do pucharków i przybrać listkami
melisy.Uwagi:Deser można polać kieliszkiem
likieru bananowego lub
pomarańczowego w wersji dla dorosłych.
Banany mocno dojrzałe.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: dankaData: 2012-07-18super wyszlo, przyozdobilam
bananami w plasterkach i polalam
czekoladaAutor: tico9595Data: 2010-12-19palce lizaćAutor: karaData: 2010-04-23pyyyychaAutor: karaData: 2010-04-23fajne :)Autor: krystekData: 2009-11-19super ciasto najlepsze na siwiecieAutor: a_krawczykData: 2009-07-26Uwielbiam
banany, uwielbiam
kaszkę-wpsaniałe połącznie. Brakuje mi tylko
czekolady ;)Autor: a_krawczykData: 2009-07-26Uwielbiam
banany, uwielbiam
kaszkę-wpsaniałe połącznie. Brakuje mi tylko
czekolady ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: