ßßß
Cookit - przepis na FASOLKA PO BRETOŃSKU
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
FASOLKA PO BRETOŃSKU
Składniki
Fasola
Kiełbasa
Papryka
Pieprz
Sos pomidorowy
Majeranek
Cebula
Olej
Chili
Pieprz czarny
Wykonanie
Nie
jadłam
jej od 100 lat , a przecież jest taka pyszna i do tego doskonałe źródło
białka
. Prosta i nieskomplikowana , szczególnie kiedy idzie się na prościzną i używa gotowy
sos pomidorowy
z Pudliszek.
SKŁADNIKI :1/2 woreczka
fasoli
Jaś2
kiełbasy
paprykowe
lub z
pieprzem
sos pomidorowy
1 łyżka
majeranku
1
cebula
olej
do podsmażenia
cebuli
1 łyżeczka pasty
chili
/opcjonalnie/świeżo mielony
czarny pieprz
Fasolę
zalewamy
wodą
i odstawiamy na noc . Na drugi dzień zlewamy
wodę
, nalewamy nowej i solimy . Gotujemy do miękkości .Na patelni podsmażamy
cebulkę
i
kiełbaskę
pokrojoną w talarki . Zalewamy sosem , dodajemy ugotowaną
fasolę
i doprawiamy
majerankiem
i
pieprzem
. Jeśli
sos jest
za gęsty dolewamy odrobinę
wody
.
Źródło:
http://lemoncurdsylvii.blogspot.com/2014/01/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretonsku
Fasolka po bretonsku
Fasolka po bretonsku
Fasolka po bretonsku
Fasolka po bretonsku
Składniki powiązane (0)