ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretonsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretonsku
Składniki
Fasola
Boczek wędzony
Kiełbasa
Oliwa z oliwek
Cebula
Czosnek
Papryka słodka
Papryka
Chili
Majeranek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Akcja czapka.Rozgrzewanie.Komin.Włączona.Pomarańczowa.
Fasolka
po bretońsku
500 g
fasoli
Jaś250 g
boczku wędzonego
mały słoik koncentratu250 g
kiełbasy
łyżka
oliwy
2
cebule
4 ząbki
czosnku
2 łyżeczki
papryki słodkiej
łyżeczka
papryki
chilli
2 łyżeczki cząbru lub
majeranku
sól
,
pieprz
Fasolę
opłukać, wsypać do dużego naczynia i zalać letnią
wodą
około 2 cm ponad ziarna.Zostawić na noc.Następnego dnia odlać
wodę
, a
fasolę
przełożyć do garnka i zalać ponownie
wodę
ponad powierzchnię ziaren, zaczynamy podgrzewać.Na łyżce
oleju
smażymy pokrojoną drobno
cebulę
razem z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
aż
cebula
się zeszkli.Na oddzielnej patelni obsmażyć pokrojony
boczek
z
kiełbasą
aż się zarumienią.Kiedy
woda
z
fasolą
zawrze dodać
boczek
z
kiełbasą
,
cebule
, koncentrat i
przyprawy
.Gotujemy od 1 godziny do 1 , 5.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/11/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
Pieczona biała kiełbasa
Pierś gęsia pieczona w majeranku
CZARNE OCZKO
1278.Fasolka po bretońsku-zapiekana
Składniki powiązane (0)