Wykonanie
Na stronie Doradca Smaku organizowany jest konkurs "Twój przepis na imprezę", którego organizatorem jest Prymat, muszę się pochwalić, że przeszłam do drugiego etapu konkursu.Znalazłam się na liście 100 laureatów, z czego bardzo się cieszę.W drugim etapie należy opublikować na swoim blogu imprezowy przepis na przekąskę lub
sałatkę z użyciem jednego z produktów Prymat:
sos sałatkowy francuski,
sos sałatkowy paprykowo-ziołowy, party dip
czosnkowy, party dip meksykański lub party dip barbecue.Dziś zaprezentuję przepis na
sałatkę z wędzonym
kurczakiem z sosem francuskim, warto spróbować, zapraszam :)
Składniki (na 4 porcje) :8
łodyg selera naciowego,2
awokado,200 g
orzechów włoskich,400 g wędzonej
piersi z kurczaka,300 g
rukoli,około 200 g
sera brie,
sos sałatkowy francuski,3 łyżki
oliwy z oliwek,3 łyżki
wody,
Seler naciowy obierz i pokrój w cienkie plasterki,
awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w kostkę.
Orzechy włoskie drobno posiekaj.
Ser pokrój w kostkę a
pierś z kurczaka pokrój w plasterki.Zawartość saszetki
sosu sałatkowego wymieszaj z 3 łykami
oliwy z oliwek i 3 łyżkami
wody, odstaw na 10 minut.
Rukolę umyj, osusz, wrzuć do miski. Do
rukoli dodaj
ser,
orzechy, pierś,
seler naciowy- polej przygotowanym
sosem sałatkowym i wymieszaj.Smacznego :)