Wykonanie
W tym roku wakacje spędzam aktywnie, najwyższy czas, aby zadbać o własną kondycję i pozbyć się "wiernego towarzysza" ludzi pracy - stresu:) Każdego dnia wstaję wcześnie (a uwielbiam spać!) i biegam, tańczę, skaczę, pływam, pokonuję kilometry na rowerze (z którym wzięłam rozwód jakieś jedenaście lat tamu;), a
potem mam wrażenie, że ktoś obił mnie kijem bejsbolowym:) Mr.T stwierdził, że stworzył potwora:) I ma rację;) Przepis na surówkę podpatrzyłam w książce "Kuchnia weganki" L.A. Szadkowskiej.
Składniki:1/2
kapusty pekińskiejSzczypiorek lub
porKilka
rzodkiewekMarchew2
pomidoryOgórek świeży
Przyprawy (
pieprz,
sól)
LubczykBazyliaNatka pietruszkiSok z 1/2
cytrynyOliwa z oliwekWarzywa kroimy, dodajemy
sok z cytryny oraz łyżkę
oliwy z oliwek, doprawiamy, mieszamy.Smacznego!