Taka pyszna zupa śródziemnomorska mi wyszła w ubiegły piątek. Polecam ją na rozgrzewkę jesienią, bo ma bardzo głęboki smak, szczególnie z tymi dodatkami, które proponuję. Zachęcam do wypróbowania przepisu.Składniki:1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego4 czerwone papryki2 łyżki oliwypuszka pomidorówcebula2 ząbki czosnkułyżeczka cukrusól i pieprzDo podania:kilka kosteczek fetykilka czarnych oliwekgarść rukoliPrzygotowanie:Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć około 15 minut razem z cebulą i czosnkiem. Przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać puszkę pomidorów, cukier, sól i pieprz. Gotować 10 minut. Zmiksować blenderem na gładko.Podawać z fetą, oliwkami i rukolą.SMACZNEGO !