Wykonanie
Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z
ryżem i warzywami.Składniki:2-3 osobypodwójny
filet z piersi kurczaka1-1,5 łyżki
miodu1,5 łyżki
musztardy1,5 łyżki
keczupu1 duży ząbek czosku (posiekany)2 łyżki
oliwy z oliweksólświeżo zmielony
pieprzgałązka świeżego
rozmarynupapryka w proszku
kurkumaszczypta
curryWykonanie:Myjemy
mięso, następnie oczyszczamy
mięso z błonek i tłuszczu. W miseczce mieszamy
miód,
musztardę,
keczup,
czosnek,
oliwę i wszystkie
przyprawy. Do marynaty dajemy
mięso i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie
mięso smażymy na patelni grillowej z obu stron do uzyskania złotego koloru. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut.